ga mee fietsen

Nieuws

Data 2023

Data groepstrainingen 2023:

Zondagochtend 9.00 – 12.00 Start2Bike, vanuit Driebergen:  12, 19, 26 maart en 2 april. Voor de startende wielrenner!  (inschrijven kan nog niet, je kunt mij al wel vast laten weten als je wilt meedoen) Meer info: https://www.start2bike.nl/startlocaties

Vrijdagochtend vanuit Maarsbergen 9.00 – 11.15: 17, 24, 31 maart, 7, 14, 28 april, 12, 19, 26 mei, 2, 9, 16, 23 juni. Tempo op vlak terrein tussen 27 en 29 km/u, afhankelijk van de soort training! Kosten € 130.

Zaterdagochtend, vanuit Maarsbergen 9.30 – 11.30: 18, 25 maart, 1, 8, 15, 29 april, 20, 27 mei, 3, 10, 17 juni. Tempo op vlak terrein tussen 24 en 26 km/u, uiteraard afhankelijk van de soort training! Kosten € 95.

Limburg!

Het weekend van 21-22-23 april 2023, aan we naar Limburg om de klimmersbenen aan het werk te zetten. Dit weekend wordt verzorgd door Vegavelo en kunnen ook de mannen mee…reserveer de datum in je agenda.

Vegavelo zorgt voor de begeleiding en de interne mens, als kok en fietsers weten zij precies wat je nodig hebt, je komt echt niets te kort. Wij maken mooie routes, zowel voor de beginnende als de meer ervaren klimmers, zodat er voor iedereen voldoende uitdaging is. We verblijven aan de voet van de Loorberg.

Vrijdag: aankomst, inchecken en fietsen, diner

Zaterdag: ontbijt, fietsen, lunch, fietsen, diner

Zondag: ontbijt, fietsen, lunch, fietsen, naar huis.

Na afloop van alle fietsritten staat er een heerlijke pasta, yoghurt of andere snack klaar om het herstel te bevorderen, allemaal vegetarisch, en zó ontzettend lekker… Wil je mee, laat maar weten!

 

Valtrainingen

Vallen met fietsen? Tja, het overkomt je soms, vaak gaat het goed, af en toe niet. Je rijdt vaak in een groep(je) en op de openbare weg. En ja, je kunt je hierop wel voorbereiden, want net als fietsen kun je ook het vallen leren. Hoe dan? Door naar de training Zeker op je zadel te komen.

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk de wielersport is. Snelheid maken op eigen kracht, de wind in je gezicht, je grenzen verleggen en ondertussen aan je conditie werken, heerlijk! Maar wielrennen vraagt ook om een flinke dosis techniek, dat kun je trainen. En als een renner toch een keer ten val komt, is de kans op blessures 50% kleiner als hij/zij ook goede valtechnieken beheerst.

Met een cursus Zeker op je zadel zorg je dat je rijvaardigheid en valtechniek aanzienlijk wordt verbeterd. Zo werk je op een leuke en effectieve manier aan veiligheid. De oefeningen zijn gericht op rijvaardigheid en 5 thema’s waarbij de kans op een val relatief groot is. Voor wielrenners gaat het om bochten, revitaillering, in een groep rijden, sprinten en demarreren. De oefeningen om de valtechniek te verbeteren richten zich op voorover vallen en opzij vallen. In eerste instantie wordt geoefend zonder fiets en uiteindelijk echt vanaf de fiets. Zo werk je aan de belangrijkste aspecten.

Zeker op je zadel is bedoeld voor alle wielrenners, jong, oud, beginner, gevorderd, recreatief of wedstrijdniveau. Iedere wielrenner kan er waardevolle kennis en vaardigheden opdoen of aanscherpen. Met Zeker op je zadel heb je alle kennis en praktische structuur in handen om direct aan de slag te gaan en je veilige reflexen te ontwikkelen.

Michel Schoenmaker Cycling Consult geeft deze training in 4 ochtenden. Je leert niet meteen met fiets en al vallen, het wordt rustig opgebouwd, gewoon in een gymzaal. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. Kosten € 47,50 voor deze 4 avonden.

Wanneer? Zaterdag 15, 22, 29 oktober en 5 november (de training bestaat uit deze 4 bijeenkomsten!)

Tijd: 9.00 – 10.30

Waar? Sporthal, Trompplein 5 in Maarn.

Je kunt aanmelden door een mail met je naam en 06 nummer te sturen naar gameefietsen@gmail.com