ga mee fietsen

Nieuws

Limburg, 2x!

Het weekend van 16-17-18 september 2022 gaan we met een groep dames in Limburg fietsen. Fietsen-eten-slapen, daar gaan wij ook kletsen en koffie aan toevoegen. Prima ingrediënten voor een mooi weekend.

Dit is een try out voor het weekend van 21-22-23 april 2023, ook dan gaan we naar Limburg om de klimmersbenen aan het werk te zetten. Dit weekend wordt verzorgd door Vegavelo en kunnen ook de mannen mee…reserveer de datum in je agenda, meer info volgt eind september!

Valtrainingen

Vallen met fietsen? Tja, het overkomt je soms, vaak gaat het goed, af en toe niet. Je rijdt vaak in een groep(je) en op de openbare weg. En ja, je kunt je hierop wel voorbereiden, want net als fietsen kun je ook het vallen leren. Hoe dan? Door naar de training Zeker op je zadel te komen.

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk de wielersport is. Snelheid maken op eigen kracht, de wind in je gezicht, je grenzen verleggen en ondertussen aan je conditie werken, heerlijk! Maar wielrennen vraagt ook om een flinke dosis techniek, dat kun je trainen. En als een renner toch een keer ten val komt, is de kans op blessures 50% kleiner als hij/zij ook goede valtechnieken beheerst.

Met een cursus Zeker op je zadel zorg je dat je rijvaardigheid en valtechniek aanzienlijk wordt verbeterd. Zo werk je op een leuke en effectieve manier aan veiligheid. De oefeningen zijn gericht op rijvaardigheid en 5 thema’s waarbij de kans op een val relatief groot is. Voor wielrenners gaat het om bochten, revitaillering, in een groep rijden, sprinten en demarreren. De oefeningen om de valtechniek te verbeteren richten zich op voorover vallen en opzij vallen. In eerste instantie wordt geoefend zonder fiets en uiteindelijk echt vanaf de fiets. Zo werk je aan de belangrijkste aspecten.

Zeker op je zadel is bedoeld voor alle wielrenners, jong, oud, beginner, gevorderd, recreatief of wedstrijdniveau. Iedere wielrenner kan er waardevolle kennis en vaardigheden opdoen of aanscherpen. Met Zeker op je zadel heb je alle kennis en praktische structuur in handen om direct aan de slag te gaan en je veilige reflexen te ontwikkelen.

Michel Schoenmaker Cycling Consult geeft deze training in 4 ochtenden. Je leert niet meteen met fiets en al vallen, het wordt rustig opgebouwd, gewoon in een gymzaal. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. Kosten € 47,50 voor deze 4 avonden.

Wanneer? Zaterdag 15, 22, 29 oktober en 5 november (de training bestaat uit deze 4 bijeenkomsten!)

Tijd: 9.00 – 10.30

Waar? Sporthal, Trompplein 5 in Maarn.

Je kunt aanmelden door een mail met je naam en 06 nummer te sturen naar gameefietsen@gmail.com

Trainer bij DTC Driebergen

Onlangs heb ik gesprekken gehad met DTC uit Driebergen, dit resulteert in een mooie samenwerking!

We hebben een aantal gemeenschappelijke doelen met de trainingen voor ogen. Kort samengevat: ‘veiliger, socialer fietsen en goede, leuke trainingen voor alle DTC-ers’. In de trainingen en clubritten blijft veiligheid voorop staan. Voor de DTC is dat een belangrijk aspect, zeker nu we als fietsclub op dinsdag en zondag met verschillende groepen de weg op gaan. Een tweede punt waar Eveline en DTC mee aan de slag willen, is het geven van een extra impuls aan het vrouwenfietsen binnen de club.

Lees HIER het artikel op de site van DTC.

Data 2022

Data groepstrainingen 2022:

Zaterdagochtend 9.00 – 12.00 Start2Bike:  5, 12, 19, 26 maart. Voor de startende wielrenner! Meer info en inschrijven https://www.start2bike.nl/startlocaties

Vrijdagochtend 9.00 – 11.15: 18, 25 maart, 1, 8, 15, 22, 29 april, 13, 20, 27 mei, 3, 10, 24 juni, 1 juli. Tempo op vlak terrein tussen 26 en 28 km/u, afhankelijk van de soort training! Kosten € 130.

Zaterdag 9.30 – 11.30: 2, 9, 16, 23, 30 april, 14, 28 mei, 11, 18, 25 juni, 2 juli. Tempo op vlak terrein tussen 24 en 26 km/u, uiteraard afhankelijk van de soort training! Kosten € 95.